"Pianul Călător"

Pianul Călător iese în parcul Herăstrău

Muzica clasică poate fi pe gustul tuturor, atunci când este oferită cu bucurie în spații convenționale sau neconvenționale, este concluzia pe care o putem desprinde aproape de finalul celei de-a V-a ediții a Turneului Pianul Călător. Ca și în anii trecuți, Horia Mihail însoțit de un pian de concert adevărat va poposi în foișorul din parcul Herăstrău, pe 16 și 17 mai de la ora 16.00, unde vor avea loc două recitaluri în aer liber realizate cu sprijinul ARCUB. Turneul este un proiect Radio România.

După parcurgerea unui itinerar ce a cuprins aproape toate zonele istorice ale țării, după ce pianul a fost lăsat în folosinăa comunității locale la Deva, în acest an Horia Mihail a călătorit și la Chișinău, întorcându-se spre finalul turneului pentru a face această surpriză bucureștenilor.

Copii, părinți și bunici vor petrece o după amiază de neuitat, în care muzica lui Mozart le va însoți plimbarea sau joaca. Cei mai curioși dintre trecători vor putea vedea chiar momentul în care pianul călător sosește în parc, este descărcat, montat și acordat. Apoi, Horia Mihail, va susține câte un recital 100% romantic, cu lucrari de Rachmaninov, Liszt, Schumann și Brahms


ITINERAR:
10 mai, Deva, Teatrul de arta – Concert cu orchestra
11 mai, Tulcea, Teatrul ''Jean Bart'' – Recital
12 mai, Roman, Casa de cultura – Recital
14 mai, Chisinau, Sala cu orga – Recital
15 mai, Barlad, Pavilionul ''Marcel Guguianu'' – Recital
16 mai, Bucuresti, Parcul Herastrau – Recital Pianul calator
17 mai, Bucuresti, Parcul Herastrau – Recital Pianul calator
19 mai, Iasi, Aula BCU – Recital
20 mai, Bistrita, Sinagoga – Recital

Un proiect Radio România

Producatori: Centrul Cultural Media Radio România, Radio România Cultural si Accendo

Coproducatori: TVR 2 si Radio România Regional

Partener principal: ARCUB

Sponsori: JTI, Sense, ALRO Slatina, Senia Music

Transportator Oficial : DACIA

Parteneri: Societatea de Muzica Veche

Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio România, Teatrul muzical ''Nae Leonard'' din Galati, Filarmonica de stat din Brasov, Radio România Resita, Filarmonica de stat din Timisoara, Filarmonica de stat din Pitesti, Centrul de proiecte culturale ''Aurel Stroe'' din Busteni, Filarmonica de stat din Ploiesti, Filarmonica de stat din Sibiu, Liceul Vocational de Arte din Târgu Mures, Casa de cultura din Ludus, Primaria din Ludus, Casa de cultura din Baia de Aries, Casa de cultura a Sindicatelor din Alba Iulia, Primaria municipiului Alba Iulia, Casa de cultura din Deva, Asociatia Culturala DevART, Centrul Cultural Dragan Muntean Deva, Teatrul de arta din Deva, Filarmonica de stat din Cluj, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primaria din Tulcea, Casa de cultura din Roman, Primaria Municipiului Roman, Scoala de muzica Sergiu Celibidache din Roman, Radio Chisinau, Sala cu orga din Chisinau, Muzeul ''Vasile Pârvan'' din Bârlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Filarmonica de stat din Iasi, Societatea de concerte Bistrita, Centrul judetean pentru cultura Bistrita-Nasaud.

Parteneri media: Radio România Actualitati, Radio România Muzical, România TV, Media Trust, România Libera, Catavencii, Observator Cultural, Revista Tango, Sapte Seri, Bussines Review, Ziare.com, Accent TV, agentiadecarte.ro, Teleradio Moldova.